VolontärAtt vara volontär för Växjö Pride
Vill du bidra till att göra Växjö Pride 2018 det bästa någonsin? Har du ett engagemang för HBTQ-frågor och vill göra en insats för att lyfta dessa i samhället? Då passar rollen som volontär för Växjö Pride dig perfekt!


Vad gör en volontär?
En Volontär hjälper till för att skapa ännu en fin Växjö Pride festival! Du får en fin väst att ha på dig så fort som du “är i tjänst”. När du bär västen, representerar du Växjö Pride med alla dess värderingar. Det är inget konstigt, vi är oss själva i den bästa versionen: vi är nyktra, trevliga och värdiga när vi har västen på. En Volontärs uppgift är bl.a. att hjälpa besökare, hjälpa organisationen och hjälpa varandra i Pride. Kolla nedan för vilka större arbetsområden som finns att fördjupa sig i:


Invigningen!
Sker måndag den 7/5 på Speakers Corner på Storgatan. Den börjar 17.30, vi träffas flera timmar innan dess och förbereder genom att t ex blåsa upp ballonger, organisera oss, hälsa på varandra och njuter av att vara igång!! När folk börjar samlas, är det dags att iförda västar dela ut programblad, svara på frågor och att sprida god stämning runt sig. Vara tillgänglig för besökare och även att vara hjälpsam mot alla Pridare som kanske behöver att någon ska hämta något eller utföra ett lättare ärende. (för mer info, se kommande inlägg på Facebook eller läs mail eller ring Mathias).


Pridecenter!
I år är Pridecenter på ETC Bokcafé på Klostergatan. Vi kommer att ha rummet direkt till vänster som vårt. Där ska vi bl. a. visa upp vilka varor vi har till försäljning. Kunden väljer något, vi springer sedan raskt och hämtar på lagret. Det blir en bra lösning eftersom vi slipper tänka på att fixa fika, det sköts redan av ETC och deras egen personal. Här på Pridecenter behövs det alltid vara minst två personer från Växjö Pride. Vi ska främst sälja olika Pride-produkter som flaggor och dekaler och andra saker. Därutöver svara på frågor, dela ut programblad och sprida kärlek.


Paraden!
Paraden ses av många som själva hjärtat av Prideveckan. Här behövs många volontärer. Samling på Norrtullskolans parkering. Här är Therese Johansson paradgeneral. Hon har koll på vad alla volontärer ska göra. Det kan vara att hålla koll på vissa ekipage. Eller att vakta ett hjul på ett fordon så att inga olyckor ska kunna ske. Vi visar folk till rätta. General Johansson kan komma med olika uppgifter under dagen, det är bara att hänga på och göra sitt bästa! Försäljning av Pride-varor sker på två ställen; inne på parkeringen samt utanför Strykjärnet. Så fort paraden börjat rulla iväg, förflyttas försäljningen in i parken, allt detta sker av oss, volontärer.


Parken!
Paraden når sitt mål i Linnéparken. Här kommer det att ske en härlig konsert med bl.a. Tove Styrke! Vi volontärer behöver hjälpa till med att rigga scenen. Här dyker man upp på angiven tid och hjälper professionella scenbyggare som håller i hela arrangemanget. Du bara gör vad du tackar ja till – enkla, anpassade uppgifter som passar dig. Vi ska också fortsätta sälja Prideprodukter inne i parken. I ett tält som vi byggt upp tillsammans.Vad får man som volontär?
Massa goa vänner, en känsla av meningsfullhet som är väldigt svårslagen. Dessutom får du en biljett till förfest och middag på Kafé Deluxe under självaste Pride-lördagen! Om man är under 18 år får man delta på middagen och därefter lämna Kafé de luxe och bege sig till Bergendahlska Gården BG där själva Pride Ung håller till under hela Pride-veckan i sitt Pride Ung House med fantastiska Emmy Dufvenberg som styrelsens Pride Ung ansvarig. På lördagen har Pride Ung avslutningsfest på BG!


Låter detta som något för dig?
Skicka iväg ett meddelande till vår
Facebook-sida, eller skicka iväg ett mail till volontarvaxjopride@gmail.com så ska vi se till att du får all info du behöver!

Tack för att just DU engagerar dig! Tillsammans ska vi göra Växjö Pride 2018 till det bästa någonsin!

– Mathias – volontäransvarig, och resten av styrelsen ❤Kommentarer är stängda