Stolta närstående i täten för Växjö Pride

Varje år utser Växjö Pride en grupp som bär hedersflaggan längst fram i Prideparaden. I år är det stolta närstående som tågar i första ledet.

Årets tema för Växjö Pride är Det här är för oss och handlar om att synliggöra och stärka Växjös HBTQ-community. Här finns en vilja att sammanföra och möta varandra, samt att lyfta communityts behov och frågor i Växjö och livet.

– Det har varit viktigt för oss att hedersuppdraget går till de människor som står oss närmast, säger Suzana Moćević, ordförande i Växjö Pride. Det kan handla om vår närmaste familj, men också vår valda familj. Det finns ett symbolvärde i att de som stöttar oss i vardagen och i vår kamp får hedersuppdraget att bära flaggan.

Vid invigningen den 6 maj kommer representanter från Växjös HBTQ-community att synliggöra årets tema genom att släppa de ballonger som av tradition kickar igång årets viktiga vecka.

Under veckan visas på Växjö Pridecenter också utställningen Stolta nära, som består av porträtt av närstående till HBTQ-personer. Fotografen Anna Nordström har mött föräldrar, vänner, kollegor, barn och syskon till HBTQ-personer, sammanställt deras tankar och presenterat dem i ord och bild i utställningen.

Årets Pride-affisch är skapad av Cecilia Horner. Ladda hem affischen här.

Kommentarer inaktiverade.