Skolledare bär hedersflaggan i Prideparaden

Pressmeddelande 1/5 2017
Skolledare bär hedersflaggan i Prideparaden

När Prideparaden startar i Växjö den 13:e maj går chefen för utbildningsförvaltningen i Växjö, Camilla Holmqvist, tillsammans med skolledare längst fram med hedersflaggan.

– Årets tema är kunskap och för Växjö Pride var det självklart att ställa frågan till kommunens skolledare att bära hedersflaggan i paraden, säger Suzana Moćević projektledare för Växjö Pride.

För Camilla Holmqvist var det lika självklart att tacka ja till uppdraget då hon fick frågan. Det går helt i linje med de grundläggande värden som skollagen säger och som ligger till grund för alla skolors uppdrag.

– Genom kunskap bidrar vi till ett mer inkluderande samhälle och givetvis ett öppnare, friare och mer kärleksfullt Växjö. Med allt som händer i världen är allas lika värde mer aktuellt än någonsin och det vill vi manifestera genom att bära flaggan, säger Camilla Holmqvist.

Alla är välkomna att deltaga i paraden den 13:e maj. Prideparaden är hela Växjös manifestation för HBTQ-rörelsen och en hyllning till kärleken och allas rätt att vara den hen vill. 2016 deltog 9000 människor i Växjös Prideparad, ett deltagarantal som gjorde paraden till den tredje största Prideparaden i Sverige.

Kontakt för fler frågor och kommentarer:
Suzana Moćević projektledare för Växjö Pride 2017
072 – 583 40 36

Fotograf: Hans Runesson

Kommentarer inaktiverade.