Lördag 13 maj

Pridecenter
10.00-12.00
Plats: Linnégallerian
Arrangör: Växjö Pride
Kort information; I Linnégallerian finns Växjö Pride med sitt pride-center. Här kan du handla Pride prylar, få senaste nytt om Växjö Pride, hämta program eller ta en fika och prata en stund. Välkommen!Fotoutställning ”HBTQ i Tyskland – kampen för jämställdhet är inte över”
Plats: Kulturhuset Palladium, Storgatan 12
Arrangörer: Open Umbrella, Palladiums Vänner, pressewerkstatt.info, LSVD, HuK
Fri entré.Picknick inför Växjö Prideparaden
10.30
Plats: Simhallen, vid körsbärsträden
Arrangör: Föreningen Ichiban
Information: Vi samlas och har en picknick tillsammans så går vi tillsammans till samlingen för paraden vid Norrtullparkeringen.Alla kan ha klänning!
11.00-14.00
Plats: Konstlabbet, Växjö konsthall
Arrangör: Växjö konsthall
Information: Alla kan ha klänning! Kom och träffa Fanny & Mira från UF-företaget Equality UF och se och hör deras barnbok; En klänning för alla. Det blir högläsning och möjlighet att köpa ditt eget exemplar. Dessutom klippdocketillverkning i mångfaldens och frihetens tecken. Välkomna!
Mer info: konsthall@vaxjo.se eller 0470 414 75VÄXJÖ PRIDEPARAD
Kort information: Paraden är hela Växjös manifestation för HBTQ-rörelsen och en hyllning till kärleken. Var med och avsluta Växjös viktigaste vecka för ett inkluderande samhälle i vår hejdundrande man ur huse och färgsprakande parad. Tillsammans går vi genom Växjö city och manifesterar allas lika värde. Nytt för i år är korande av Årets ekipage! Detta tillkännages under konserten.


GÅ I PRIDEPARADEN MED VÄXJÖ PRIDE UNG!
13.00
Plats: Norrtulls parkering
Information: Vi i Växjö Pride Ung skulle tycka det vore jättekul om just du skulle vilja gå med oss i paraden och sprida kärlek över Växjö. I Pride Ung är vi är en grupp ungdomar som vill se fler aktiviteter riktade mot yngre. I år ser vi till att göra den bästa Prideparaden hittills!

Hålltider för paraden 13 maj 2017
12.00 – samling fordonsekipage
13.00 – samling gående grupper
13.30 – samling allmänhet
14.00 – avgång för paradenAnsiktsmålning, tävling med mera
14.00 -18.00
Plats: Allén i Linnéparken
Arrangör: Länstrafiken Kronoberg
Information: Vi kommer att sälja rabatterade resekort, tävling och ha ansiktsmålning och tatueringar i prideflaggans färger såklart.PRIDEKONSERT I LINNÉPARKEN (direkt efter paraden)
Ca. 15.30
Plats: Linnéparken
Arrangör: Växjö Pride
Information:Vi korar Årets ekipage. Vendela C Hollström framför årets Pridelåt, Nothing can bring us down. Dessutom uppträder dragshow-gruppen Cabaret Moulin, rockbandet Dismissed och schlagerdrottningen Charlotte Perrelli. En konsert fylld med glitter och glamour utlovas.Försäljning av Kyrkkaffe
Ca. 15.30
Plats: Linnéparken
Arrangör: Svenska Kyrkan
Information: Efter Växjö Prideparad har vi försäljning av Kyrkkaffe och macka i Linnéparken. Överskott går till kyrkligt HBTQ-projekt i Afrika.Spelning med Esselbon
21.30
Plats: Palladium
Arrangör: Palladium
Information: Old school synt i samma anda som Depeche Mode, OMD, Ultravox och Duran Duran intar Palladium när Växjös syntpionjärer Noblesse Oblige återkommer under nya namnet Esselbon. Esselbon släpper sitt andra album ”Contribution” i månadsskiftet och följer upp med en spelning på Palladium den 13:e maj, ganska exakt ett år efter debutalbumet släpptes och ganska exakt 30 år sedan första inkarnationen av bandet, Noblesse Oblige, lades på is. I samband med att Dödsdans Rekords släppte en vinyl med Noblesse Oblige 2013 såddes ett frö till återförening och något år senare bildades Esselbon. Nu är det dags att inta scenen igen.
Pris 50 kr
Mer information på vaxjo-co.seAVSLUTNINGSFEST MED VÄXJÖ PRIDE UNG PÅ BERGENDAHLSKA GÅRDEN
20.00-00.00
Plats: Gergendahlska gården
Arrangörer: Växjö Pride Ung tillsammans med sponsorer
Information: Efter förra årets succé bjuder Växjö Pride Ung än en gång in till avslutningsfest på Bergendahlska gården. Öppet för alla i åldrarna 13-20 år. Bered er på underhållning hela kvällen och livekonsert med The Jahnaman Band. Mer info på Växjö Pride Ung (Facebook). Alkoholfritt.


PRIDEFINAL PÅ KAFÉ DE LUXE
VÄXJÖ PRIDES OFFICIELLA SLUTFEST
21.30 – 03.00
Gay de luxe förvandlas till Växjö Prides stora finalfest. DJ´s, Liveakter, överraskningar och happenings. Inget förköp kom i tid! 
Inträde från 22.00 (120:-) 18+

Kommentarer är stängda