Hej från paradgruppen

Våren på ingång! Varför är Pride viktigt för oss?

Vi i paradgruppen har uppdraget att planera och genomföra årets parad 2015. Vilka är då vi? Johanna, Jonas, Karen och Therese, vi har alla olika ingång till varför vi vill arbeta ideellt med Växjö Pride 2015.

Det viktigaste för oss är att alla ska kunna vara den en är och få uppleva acceptens, respekt och kärlek! Vi tror på Växjö Pride som ett väldigt viktigt forum att nå ut till alla, att synas och bredda kunskapen om HBTQ.

Johanna berättar att hon engagerar sig då hon vill jobba för kunskap och förebygga fördomar i samhället. Hon har en nära anhörig som lever öppet och hon har genom åren märkt vad människor under HBTQ får utstå och detta anser hon inte är rätt! Därför är hennes engagemang och arbete viktigt anser hon.

Jonas tycker som ny Växjöbo att staden har visat sig från sin bästa sida i och med Växjö Pride 2014 . Han berättar om att han kommer från en större stad men det har visat sig att Växjö är ”större”. Han vill vara en del av Växjö Pride 2015 och det arbetet då Jonas vill att alla ska få vara den en är.

Therese, en helt vanlig ”Svensson” , vill att alla ska få samma chans som hon, att få leva med den man älskar och inte drabbas av okunskap i samhället. Alla har rätt att vara en ”Svensson”. Hon vill också verka för att hennes barn ska få leva i ett öppnare samhälle som visar på empati och respekt för alla.

Karens engagemang handlar om att sprida kunskapen om HBTQ genom paraden och göra den till en riktig folkfest. Hon vill bidra med sina sydamerikanska rötter och dess rytmiska danser och musik.

Vi i Paradgruppen ser fram emot Växjö Pride 2015, vi har lärt känna många nya människor och har fantastiskt kul under vår resa i detta arbetet! Paraden 2015 kommer att blir en riktig folkfest!

Föreningsutmaningen är igång, studentföreningar och många fler utmanar varandra! Redan har både partier, fackförbund, föreningar och många fler anmält sig till paraden!
Har du inte anmält dig gör det på http://www.vaxjopride.se/parad/anmalan-paraden/

Vi ses den 9 maj!!

Happy Pride!
Paradgruppen
Therese, Johanna, Jonas och Karen
image

image

Kommentarer inaktiverade.