Därför är det en förmån att vara en del av Pride

Per Bengtsson PM & Vänner
Per Bengtsson tvekade inte ett ögonblick när det gällde att bli sponsor till Pride Växjö.

– Det är angeläget att ställa upp för kärleken och öppenheten. Våra gäster ska känna att PM & Vänner är en dynamisk mötesplats för kreativa människor. Att få vara en del av Pride är en förmån, säger han.

Per Bengtsson hörde själv av sig till Växjö Pride för att PM & vänner skulle få bli sponsorer till Växjö Pride. Han och kompanjonen Monica Carlsson anser det vara självklart att alla människor ska ha rätt att vara sig själva och olika.

– I den här branschen har det länge funnits en öppenhet för olikheter och vi vill alltid vara en del av detta, säger Per Bengtsson.

PM & Vänner Hotel är också medlem i IGLTA, International Gay & Lesbian Travel Association. Den organisationen citerar gärna den amerikanske författaren Mark Twain: ”Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness…” Att resa är ett sätt att bli mer öppen.

Per Bengtsson ser just det internationella resandet, som en viktig del av kampen mot fördomarna.

– Vi har märkt att det kommer många spännande och kreativa människor på besök till Växjö under Pride. Och vi vill gärna vara den plats där både Växjöbor och tillresande träffas, säger han.

Han delar de värderingar som Pride omfattar och vill att gästerna ska känna att PM & Vänner står för kärlek och öppenhet. Både under Pride-veckan och resten av året ska PM & Vänner vara ett hem för alla som står för mångfald och öppenhet.

– Därför kommer vi att fortsätta att engagera oss och vara stolta sponsorer till Pride. Vi vill vara en del av en rörelse, där vi märker att många människor är engagerade för värderingar som vi står för, säger Per Bengtsson.

Han ser med glädje tillbaka på förra årets Prideparad. När den gick förbi PM:s uteservering reste sig gästerna spontant upp och applåderade.

– Jag hoppas och tror att Växjö Pride kommer att fortsätta att växa. Detta är en så positiv festival att den har förutsättningar att locka folk från hela Sverige och även från andra länder för att uppleva staden Växjö, säger han.

Kommentarer inaktiverade.