’Bejaka dig själv – och alla andra!’

Stefan Blomkvist, Vidingehem:
”Bejaka dig själv – och alla andra!”

Stefan Blomkvist, vd för Vidingehem, har helt klart för sig vad Pride betyder för honom.
– Det är viktigt att vi bejakar alla andra människors olikhet, men också att du stolt står upp för den du själv är, säger han.

Detta är tredje året Vidinghem, som ägs av Växjö kommun, ställer upp som sponsor för Växjö Pride. Det är en naturlig del i företagets mångfaldsarbete.
– Vi arbetar för att mångfalden ska genomsyra företaget bland annat genom att mångfaldscertifiera oss. Men det är också viktigt att det här arbetet inte bara blir vackra ord utan att engagemanget för mångfalden kommer inifrån, säger Stefan Blomkvist.
Varje enskild medarbetare i Vidingehem har egenskaper som är värdefulla både för företaget och omvärlden i övrigt.

Öppenhet är ett begrepp som enligt Stefan Blomkvist hänger nära samman med mångfald.
– För att kunna praktisera mångfald måste vi kommunicera på ett öppet sätt. Det är viktigt att våga fråga när vi inte förstår. Först om vi frågar kan vi förstå varandra som människor, anser Stefan Blomkvist.
Han betonar också att det måste vara tillåtet att begå misstag. Ingen är fullkomlig och det är av våra gemensamma misstag vi lär oss.
– Genom att vi lyssnar på varandra och att alla tillåts vara delaktiga kan vi bygga en organisation där alla medarbetare växer som de människor de är.

Det här gäller naturligtvis inte bara medarbetarna i Vidingehem utan också hyresgästerna.
– Alla hyresgäster ska visa respekt för varandra. Ingen ska påverka någon annan att vara den de inte vill vara. Mångfald och respekt leder till trygghet och trivsel i bostadsområdet. En tillåtande mångfald kan leda till en känsla av gemenskap. Det är också vad Pride är för mig, en känsla av gemenskap, säger Stefan Blomkvist.
Det Pride står för är en betydande del av värdegrunden för Vidingehem. Det är ömsesidig tillit och förtroende.
Att prestigelöst låta andra ta plats som de människor de är utan fördomar kan leda till delad glädje både på arbetsplatser och i bostadsområden.

Stefan B Pride

Kommentarer inaktiverade.